God jul 1

Julehilsen fra Narvik Slalåmklubb

Et nytt innholdsrikt år for Narvik Slalåmklubb går mot slutten.

Året som har gått har vært positivt for klubben på mange plan. Sportslig sett tas det steg i riktig retning for våre mange ivrige utøvere, fra de yngste på skiskolen og opp de til de eldste som er med i nasjonale og internasjonale konkurranser. Klubben har arbeidet hardt med å holde kontinuiteten i treningen gjennom hele sesongen, både sommer og vinter. Resultatene kommer både i form av samhold og intern konkurranse, men også i form av fremgang i fysisk form, tekniske ferdigheter og gode sportslige prestasjoner.

Årets skisesong ble preget av en langvarig kuldeperiode uten store snøfall. Dette var derimot ingen stor utfordring for skiforholdene, ettersom snøkanonene gikk for fullt i hele perioden. Klubben arrangerte internasjonalt FIS-renn for junior og senior, Imedvind og Barnas World Cup for aldersbestemte utøvere. Skiskolen ble arrangert over flere 5- dagers perioder for flere titalls nye alpinister. Nytt av året var en ukentlig skikarusell for de yngste utøverne, som gikk av stabelen hver onsdag gjennom store deler av skisesongen. Karusellen ble en suksess, og vil bli søkt videreført også kommende sesong.

Foran årets sesong har klubbens løpere forberedt seg godt. De har lagt ned utallige timer trening i inn og utland, både med ski på bena og uten. De har vært med på skisamlinger på isbreer i Norge og Østerrike, og allerede fått sine første skidager på vintersnø i Norge, Sverige og Finland. Noen av klubbens løpere har fått sine første rennstarter for sesongen, og vi har allerede fått bevis på at treningen har gitt resultater.

Ut over det rent sportslige har klubben vært i fokus i forbindelse med et planlagt VM i alpint i Narvik. Det jobbes godt i kulissene og går alt som vi ønsker vil vi kanskje kunne stille med egne løpere i et VM for senior om noen år. I vinter ble klubben kåret til “Årets Narviking”, og i sommer fikk klubben tildelt junior-VM for sesongen 2020. Arbeidet med arrangementet er kommet godt i gang og vi ser at mange rundt oss er med å heie oss frem, og det ligger dermed godt til rette for flere spennende samarbeid i tiden som kommer.

Fremover vil det være viktigere enn aldri før å vise at vi har kunnskap og erfaring nok til å gjennomføre større renn på en utmerket måte. Allerede til vinteren vil vi bli målt, i forbindelse med FIS-renn i april. Da kommer sentrale personer fra FIS til Narvik for å «ta tempen» på oss som arrangør. Disse rennene vil også være en generalprøve foran neste års junior-VM, som går av stabelen i mars 2020.

Vi oppfordrer alle klubbens medlemmer til å melde seg inn i klubbens elektroniske løsning for frivillig arbeid, slik at vi har oversikt over hvem som kan bidra i dette viktige arbeidet fremover https://goo.gl/forms/14CJ8jCiL1CXqrD42

Vi vil nok en gang rette en stor takk til alle klubbens samarbeidspartnere, som gjør det mulig å tilby et godt sportslig opplegg for klubbens utøvere, gjennomføring av gode arrangementer/renn og ivaretakelse av klubbens anlegg i Fagernesfjellet. Samme takk går ut til alle dere som bruker hundrevis av dugnadstimer for klubben, år etter år.

En riktig God Jul og et Godt Nytt År til dere alle!
Sportslig hilsen styret i Narvik Slalåmklubb