Gå til hovedinnhold Gå til søk

Trenerhjørnet

Langsiktig utviklingsplan er ment til å belyse fokus på utviklingsområder i ulike alder og utviklingssteg for alpint.

Modellen har som mål å gi veiledning spesielt til alpinklubber i aldersbestemte klasser. Den skal gi et helhetlig bilde og reflektere over innhold og kostnader i alpint. Den gir ingen begrensning, men er et utgangspunkt for å utnytte potensialet i hver enkelt løper.

Det er en tendens at foreldre og trenere for tidlig i barneklassene blir for opptatt av renn og resultater. Foreldre blir dominerende i å ville for mye på ungenes vegne og tar ut marginer for tidlig. Man blir fort kortsiktig i hva en g jør og hvordan en tenker.

For klubber må alpinsporten legges på et kostnadsnivå som er fornuftig for folk flest. En må uansett øve – øve mye for fremgang. Klubben må finne et opplegg som gjør at man finner smarte løsninger for trivsel og utvikling over tid. Sannsynligheten for å få med flere løpere lengre blir større, og de som vil mest og trener mest, får et miljø å være i.

Les utviklingsplanen – skiløper for livet!

Barmarkstrening er en viktig del av alpinistens hverdag, la deg inspirer HER

Foreldre er en veldig viktig del av en klubb eller skigymnas sitt miljø. Åke Fiskestrand, tidligere landslagsutøver og trener i roing, og nå fagkonsulent i Olympiatoppen, presenterer foreldrerollen. Åke drøfter viktige temaer for både foreldre og trenere når det gjelder barn og idrett og kommer med konkrete forslag på hvordan man som foreldre kan støtte sine barns utvikling i idrett.

Bruk gjerne foredraget med foreldrene for å engasjere de i en positiv og kontruktivt rolle. HER kan du se video av foredraget

Nyttig linker:
Fagstoff ski
Progresjon av grunntekniske øvelser rettet mot tyngdeoverføring.
Mye nyttig å finne her: Attacing Vikings

Mer fagstoff finner du på nettiden til Norges Skiforbund
– la deg inspirere på Trenerhjørnet!

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere