Gå til hovedinnhold Gå til søk

Gavetildeling og fornyet samarbeidsavtale

I forbindelse med Kick Off for de frivillige til NM i 2022 fikk Narvik Slalåmklubb -tildelt en gave på 500.000 kroner fra Sparebanken Narvik.

  • Vi i banken er stolte av å bidra til en klubb som har høye ambisjoner både sportslig og som arrangør av store begivenheter, kommenterer banksjef Elling Berntsen.

I forbindelse med Norgesmesterskapet i alpint i 2022 er det behov for nytt rennutsyr. Tidligere har klubben vært avhengig av å låne og leie utstyr som arrangør av større renn. Utforstarten på Linken vil medføre ekstra kostnader, det vil bli TV-sending av fire øvelser, og FIS vil ha «site inspection» med stor delegasjon.

  • NM i 2022 vil være et svært viktig arrangement isolert sett, men også med tanke på at VM-beslutningen skal tas to måneder etter mesterskapet. I tillegg har Narvik Slalåmklubb et godt samarbeid med Ankenes Alpinklubb, og vi håper at utstyret kommer begge klubbene til gode, også etter NM, fortsetter Berntsen.
  • Narvik Slalåmklubb setter svært stor pris på gaven fra Sparebanken Narvik, som er med på å sikre gjennomføringen av NM 2022 og andre fremtidige arrangement. Banken har vært en viktig bidragsyter og samarbeidspartner over mange år, og har bidratt til at Narvik Slalåmklubb har kunnet påta seg store nasjonale og internasjonale arrangement over lengre tid. Banken har også blitt en direkte del av alpinmiljøet ved at flere ansatte har vært involvert i forbindelse med forberedelser og gjennomføring av slike arrangement. Dette er den typen samarbeid som Slalåmklubben er ekstra stolt over, sier leder John Christian Eriksson

Ny toårig samarbeidsavtale

Narvik Slalåmklubb og Sparebanken Narvik inngikk på samme tidspunkt en forlengelse av sitt langvarige, tette samarbeid for en ny toårsperiode:

  • For Sparebanken Narvik er det naturlig å ha samarbeidsavtaler med idrettsklubber som skaper aktivitet og trivsel i bankens markedsområder. Samarbeidsavtalen skal sikre at klubben kan fortsette å tilby et variert og mangfoldig tilbud av treningsmuligheter og sosiale arrangementer for store og små alpinister.

Slalåmklubben hadde med seg mange gode tiltak i forhandlingene med banken, og det var flere positive initiativ som veide opp for videre samarbeid. Klubben har beholdt høyt aktivitetsnivå til tross for Covid, økt antall medlemmer, og brukt den siste tiden til å rehabilitere hele Asbjørnstua samt rydding og reparasjon av utstyr.

  • For Narvik Slalåmklubb er Sparebanken Narvik en av hovedsamarbeidspartnerne som gjør det mulig å tilby en bred og god sportslig satsing for klubbens barn og unge. At Sparebanken Narvik velger å forlenge avtalen med ytterligere to år er svært gledelig for klubben og viser at klubbens innsats blir verdsatt også av samarbeidspartneren.

Avtalen er bygd opp langs samme lest som tidligere, men har et større fokus på miljø og bærekraft:

  • Bærekraft er en sentral del av alpinsporten, og klubben har de senere år arbeidet mer og mer med ulike bærekraftsmål og tilhørende tiltak. At dette nå tas inn i samarbeidsavtalen passer oss bra, og stiller ytterligere krav til klubben. Har man ikke fokus på å drive i tråd med bærekraftsmålene som er satt, så er alpinsporten sannsynligvis de første til å merke konsekvensene rundt dette, blant annet ved at det blir kortere og kortere vintre og at forutsetningene for idretten derfor reduseres år for år.

«Frivillig fri» under NM 2022

På slutten av Kick Off arrangementet kunne banken også meddele at alle de ansatte får fri med lønn for å jobbe som frivillige under Norgesmesterskapet i alpint:

  • Dette gjorde vi med suksess under junior-VM i 2019. Uten frivillige vil det ikke være mulig å arrangere større mesterskap. Vi som jobber i banken ønsker å være med å bidra til at dette blir et NM i verdensklasse, avslutter Berntsen.
  • Som nevnt er vi fra klubbens side stolte over at Sparebanken Narviks ansatte er blitt en del av alpinmiljøet ved sin deltakelse under ulike alpinarrangement. Det hjelper oss med å avvikle konkurransene på en god måte, samtidig som det er med på å skape de gode mellommenneskelige relasjonene som er hele grunnlaget for det frivillige arbeidet som gjøres i klubben. Narvik Slalåmklubb er heldige som har en fremoverlent hovedsamarbeidspartner slik Sparebanken Narvik er.

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere